Extern säkerhetskonsult – Ett nytt sätt att arbeta på

Att anlita en konsult blir allt vanligare och något som kan vara väldigt lönsamt i längden. Istället för att anställa er person på heltid så kan man ta in en konsult som arbetar med detta under vissa perioder och stöttar företaget när det behövs. Ett bra exempel på detta är när man tar in en extern säkerhetsexpert som hanterar informationssäkerhet och andra IT-frågor. Detta är ett effektivt sätt att motverka dataintrång på, och man betalar bara för när det verkligen behövs.

CISO – Ciso as a service

Denna tjänst kallas för Ciso ”Chief Information Security Officer” As a Serivce och har blivit vanligt bland företag i dagens samhälle. Att hantera IT-frågor, speciellt säkerhetsrelaterade frågor är idag vitalt för många företag. Att då anlita en CISO ger företaget ett försprång mot hackare och konkurrenter. En CISO hjälper till med följande:

  • Stöttar företaget vid planeringsprocesser
  • Skapar och implementerar program för IT-säkerhet
  • Arbetar med incidenthantering

Detta är bara några saker som en CISO kan hjälpa ditt företag med. För att få mer information kring tjänsten kan vi rekommendera att läsa om Secifys Ciso-tjänst, de är ett företag som ligger i framkant med detta. Secify har bred kompetens och en lång erfarenhet av att vara en extern säkerhetsexpert för företag.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.