Industrin fylls med storsäckar!

Storsäck är en säck som har väldigt många olika områden där den kan användas. Ofta används en storsäck inom industrin och kan därav även benämnas som industrisäck. En storsäck kan se ut lite olika beroende på vilket företag det är som har tillverkat säcken. Vad som är gemensamt för alla storsäckar är att precis som namnet antyder så är säckarna betydligt större än vanliga säckar eller påsar. En typisk utformning för en storsäck eller industrisäck är att den har två eller fyra öglor i kanterna som man kan använda för att förflytta eller lyfta säcken när man behöver transportera bort den. Det finns även vissa säckar som är utformade med bara en ögla men det vanligaste är att säckarna har två eller fyra öglor för att det ska bli stabilt att lyfta säcken.

Industrisäck eller storsäck

En industrisäck är ofta tillverkad av någon typ av vävt material som är ett väldigt slitstarkt material. Det är vanligt att man använder en industrisäck för att slänga byggavfall. Byggavfall är ofta väldigt grovt material och det är viktigt att säcken är tillverkad så att den inte går sönder vid minsta lilla repa. Industrisäckar tillverkas i olika storlekar och det kan ibland vara fördelaktigt att använda sig av flera medelstora säckar istället för att bara använda sig av ett fåtal riktigt stora säckar. Det beror lite på vad man har för avseende att transportera i säcken. Om det är mycket tungt bråte som man ska slänga i säcken kan det vara bättre att använda sig av en lite mindre och mer kompakt industrisäck.

Vissa företag erbjuder bortförsel av storsäckar. Om privatpersoner har behov av att kasta stora mängder med grov avfall kan man anlita ett företag som transporterar bort storsäcken. Det kan vara mycket användbart om man själv inte har tillgång till en större bil eller kan fästa ett släp där säcken kan få plats. Företagen som erbjuder transport av storsäckar brukar ofta komma med lastbilar. De lyfter sedan upp säckarna på lastbilens flak med hjälp av att fästa öglorna på storsäcken på en krok som sitter på lastbilen.

Vidare så är Sita ett företag som också säljer storsäckar. De har delat upp sina storsäckar i olika kategorier för att ha en bättre kontroll över vad privatpersoner kastar i säckarna. Exempelvis så kan man beställa en storsäck som är avsedd för trädgårdsavfall. När Sita sedan kommer och hämtar säcken hos privatpersonerna vet de vad som finns i den och kan på ett bättre sätt bidra till att källsortera innehållet i storsäcken.

Priserna för storsäckar och industrisäckar varierar något beroende på vilken storlek man är ute efter samt om man vill att säcken ska bli borttransporterad. Man kan köpa billiga storsäckar hos de flesta byggvaruhus men då ingår det ingen transport av säcken utan det får man stå för själv.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.