Laddstolpar för företaget eller laddstolpe för hemmet

I en tid där laddstolpar blir allt mer vanligt är det viktigt att välja rätt och veta vad man gör. Laddstolpar är det smidigaste och mest effektiva sätt att utrusta din parkeringsplats.

I framtiden blir kraven högre och högre på ett miljösmart tankesätt och där gäller det att hänga med. Är det viktigt för dig med kvalitet, funktion eller estetik? Eller skulle du säga att alla dessa delar är väsentliga?

Oavsett vad, hoppas vi kunna besvara dessa frågor och skapa klarhet i dina funderingar i det här inlägget.

Vilka laddstolpar bör jag köpa?

Det finns en hel del olika laddstolpar att välja emellan. Ditt val beror egentligen på var du ska sätta upp den. Exempelvis, äger du en mindre anläggning finns det laddstolpar som saknar möjlighet att koppla upp och mäta. Detta kan tyckas konstigt, vi vet. Syftet med den enklare laddstolpen är att den ska finnas på parkeringar vars ägare inte har behov av att se hur elförbrukningen ser ut. Den enklare laddstolpen är alltså lämpad för mindre anläggningar och bör endast användas just vid dessa.

Äger du en större anläggning med en större parkering kan det vara idé att investera i laddstolpar som kan mäta elförbrukningen. Med en större laddstolpe kan du också styra och ta betalt för elen via molntjänster, vilket såklart är väldigt smidigt. Med det molnbaserade systemet kan du hitta lediga uttag och starta och avsluta el-sessioner. Du kan också se historik, ändra inställningar och fylla på pengar. Detta är bara några exempel på det väldigt smidiga systemet som molntjänsten ger. Det finns laddstolpar i denna kategori som är byggd i återvinningsbar aluminium, samt har två uttag. Med den här laddstolpen kan du alltså ladda två bilar på en gång, vilket kan vara mycket fördelaktigt. De flesta laddstolpar har också en ljus LED-lampa som visar vilken status laddningen befinner sig i.

Vill du ta ditt köp av laddstolpar ett steg längre finns det även laddstolpar som är utrustade med ännu mer funktioner. Det går att köpa laddstolpar med internetuppkoppling och energimätare. Samtidigt ges möjligheten till att betala på andra sätt beroende på vad du behöver. Den här typen av laddstolpar erbjuder också en så kallad RFID-identifiering. Detta ger dig möjlighet att ta reda på information om fordonet på din parkering.

Laddstolpar är framtiden
Eluttaget för laddstolpe

Laddstolpar utöver det vanliga

Det är viktigt att komma ihåg att tillval kan göras på de flesta laddstolpar. Vill du exempelvis ha en mindre laddstolpe med RFID-identifiering är det i de flesta fall genomförbart. De flesta laddstolpar är också utrustade med belysning vilket gör att de syns trots att det är mörkt ute.

Något som vi tycker är extra kul, är att det ofta finns möjlighet att beställa en unik foliering till dina laddstolpar. Detta innebär alltså att du kan bidra till en miljösmart utveckling, samtidigt som du profilerar ditt företag genom en snygg wrapping. Vanligtvis brukar tillverkaren av laddstolpar hjälpa dig med denna process och detta är något som rekommenderas starkt.

Känner du att du vill bidra till en miljösmartare värld och samtidigt ha en effektiv lösning på din parkeringsplats? Då är en eller flera laddstolpar rätt val för dig, förutsatt att du har en parkering att placera dem på såklart. Hoppas att denna läsning klarnade upp din bild av laddstolpar och att du nu känner dig redo att slå till!

Köp rätt laddningsstation

När det väl är dags för att köpa laddstolpar så finns det en hel del saker att ta hänsyn till. Framförallt handlar det om att identifiera sina behov och anpassa produkten utifrån det. Att identifiera sina behov handlar om att veta vilken produkt man köper och varför. En annan viktig faktor att ta hänsyn till är att jämföra priser produkter emellan. Genom att jämföra priser kan man komma undan billigare än vad man trott från början. Framförallt handlar det om att köpa en produkt som täcker ens behov. Att jämföra olika märken på laddstolpar är också att rekommendera.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.