Nya eller begagnade däck?

Att veta om man ska köpa nya eller begagnade däck är något som kan vara svårt att veta och det finns inget generellt eller enkelt svar. För det finns bra begagnade däck och det finns dåliga sådana och i slutändan så kan det vara bättre att köpa nya bildäck istället för begagnade.

För den som kan en del om däck så blir det enklare att välja och om man vet vilka märken som är bra och av hög kvalitet så kan det påverka om man ska köpa nya eller begagnade däck. Man kan inte heller helt generalisera om begagnade däck för det beror till stor del på hur använda de är.

Om de använts en gång så är det fortfarande begagnade däck men då i nyskick och om man kan köpa sådana för ett lägre pris än nya så kan det vara värt att köpa begagnat. Helst ska man aldrig köpa begagnade däck från en privatperson om man inte vet något om däck.

Då ska man istället vända sig till en ett företag som säljer bildäck och som kan lämna någon form av garanti på däcken men man får vara beredd på att det inte är samma garanti man får när man köper nya däck.

Vart ska man då köpa nya eller begagnade däck någonstans?

Om man ska köpa nya bildäck så är det alltid av en auktoriserad däckverkstad som vet något om vilka däck som passar din bil. Köper man begagnat och har en del kunskaper om däck och hur de ser ut när de är slitna så kan man köpa från en privatperson.

För den som inte vet något alls om däck så är det alltid en däckverkstad man ska vända sig till för att få rätt typ av däck. Framförallt för att man inte vill riskera att köra med så slitna bildäck att man riskerar att skada sig själv eller andra.

Man bör även tänka på att läsa på litegrann om vilka bildäck man behöver och om det finns något man ska titta efter på den typen av däck när man köper begagnat. För det kan finnas delar som slits väldigt utan att det syns vid en första anblick om man inte vet vad man letar efter.

Att veta om man ska köpa nya eller begagnade däck är inte något som man alltid vet eller kan vara säker på utan man får helt enkelt se vad som finns på marknaden.

Att tänka på när man köper däck

Har man verkligen ingen koll alls på vilka bildäck man behöver eller hur man ser om de är slitna eller inte så bör man alltid ta med sig en vän eller bekant som är kunnig. Då kan man minska risken att man köper bildäck som inte kommer att hålla speciellt länge. För även begagnade däck kostar en del och då ska man vara säker på att man inte gör ett dåligt köp.

Har man ingen i sin närhet som kan något om däck bör man helst köpa nya märkesdäck för att undvika problem.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.